Három nappal később, miután nemet mondtam Vegas-nak, a terapeutám leültetett egy szobába, és azt mondta, hogy millió telefonhívása volt arról, hogy nem működtem együtt a próbákon, és nem szedtem be a gyógyszereimet. Mindez hazugság volt. Másnap hirtelen lítiumot kezdtek el adni. Elvette a szokásos gyógyszereimet, amelyeket öt éve szedtem. A lítium pedig egy nagyon-nagyon erős és teljesen más gyógyszer, mint amit megszoktam. Szellemi sérült lehet, ha túl sokat vesz be, és ha öt hónapnál tovább szedi. De beadták, és részegnek éreztem magam. Igazából még magamnak sem tudtam válaszolni. Anyukámmal vagy apukámmal sem tudtam igazán semmiről beszélgetni. Elmondtam nekik, hogy félek, és az orvosom is durva – hat különböző nővér érkezik az otthonomba ezzel az új gyógyszerrel, velem maradnak, hogy figyelemmel kísérjék ezt az új gyógyszert, amit nem is akartam beszedni.
      Hat különböző nővér volt – ápolónők az otthonaimban, és nem engedték, hogy beüljek az autómba, hogy bárhova elmenjek egy hónapig. Nemcsak a családom nem csinált semmit, de apám nem is ellenezte. Bármit, ami velem történt, apámnak jóvá kellett hagynia. És az apám úgy tett, mintha nem tudná, hogy azt mondták nekem, hogy a karácsonyi ünnepek alatt tesztelni kell, mielőtt elküldenek, amikor a gyerekeim hazamentek Louisianába. Ő volt az, aki jóváhagyta az egészet. Az egész családom nem csinált semmit. A kéthetes nyaralás alatt egy hölgy bejött az otthonomba napi négy órára, leültetett és pszichológiai tesztet hajtott végre rajtam. Egy örökkévalóságig tartott, de muszáj volt. Nem volt választásom.
      Azt mondták, hogy muszáj volt, miután telefonált apám. Mikor elvégeztem a pszichés tesztet ezzel a hölggyel, lényegében azt mondták, hogy megbuktam a teszten, meg ilyenek. „Sajnálom, Britney, hallgatnod kell az orvosaidra. Azt tervezik, hogy elküldenek egy kis otthonba Beverly Hillsbe, hogy részt vegyél egy rehabilitációs programban, amit ki is fizettünk. havi 60 000 dollárt kell fizetni ezért.”
      Egy órán keresztül sírtam a telefonban. Minden percét imádta apám az irányításnak, amellyel egy olyan hatalmas ember felett rendelkezett, mint én. Imádta azt, hogy bántja a saját lányát. Imádta. - részlet Britney Spears telefonhívásából.