Halott kedvesed mellett


      Az óramutató vánszorgott, a telefonján nem akarta nézni az időt. Az íróasztala fölött közvetlen volt egy digitális óra. Hát soha nem akar véget érni ez a nap? Nehogy a főnöke megint rásózzon valami plussz munkát. Sminkkészlete a táskájában, de három előtt még nem kezd el sminkelni. Még elmázolódna. Tudta, érezte, hogy még nincs három óra. Alig lett vége az ebédidőnek. Szokás szerint az unalmas és irigy kolléganőivel ebédelt. Irigykedjenek csak! Megjegyezték – mint mindig – miért csak salátát eszik. Titokzatosan mosolygott. Persze azért korgott a gyomra, és sóváran nézte, mennyi kalóriát tömnek magukba egyesek. Ja, mert ők dolgoznak. Legalábis azt mondják. Szorgosan nézik a képernyőt, de lehet, hogy ugyanúgy bambulnak, mint ő. A közösségi oldalak természetesen rég le vannak tiltva, elvileg csak munkaügyben lehet használni az internetet. De mindenkinek van okostelefonja. Tőlük azt nem veszik el, mint sok más munkahelyen.
      Az emlegetett telefon elkezdett rezegni a táskájában. Szerencsére ma nem felejtette el lenémitani. Érezte, hogy Ő írt. Hiányzol cukorfalatkám! – a nő elmosolyodott. De egy nem túl szalonképes fotó is jött utána. Ilyen hatással van rám, ha csak rád gondolok. Meg a tegnap esténkre. Meg a maira. Ettől már elpirult, és nevethetnékje támadt. Mindenki odanézett. Már kezdte írni a választ: Te kis huncut! De a pasas tovább írt: Légyszi, te is küldj nekem egyet a ….ról!
      Ha az olyan könnyű lenne! Már azért is megbámulnak, ha elnevetem magam. Könnyű neked, mikor egyedül vagy az irodádban. És te vagy a főnök is. Látszott, hogy az irodai székében ül. Eszébe jutott még egy cinikus gondolat: Olyan, mintha a WC-n ülne ugyanúgy letolt gatyával. És erős szorulás esetén bizonyos reakció lép fel máshol is. De elhesegette magától a gondolatot. Viszont emlékezett az irodára. Hányszor találkozgattak titokban ott. Mikor még tilosban jártak. A hülye trampli felesége meg elhitte, hogy túlórázik. Most bezzeg várja a munkaidő végét. Akárcsak ő.
      A szerelme közben újra írt: A női mosdó? Plusz két kacsintás. Oda csak nem követ a főnököd. Ha mégis, adok én neki! A nő küldött két szalonképtelen emojit, ha aztán elkezdett gondolkozni. Talán kivitelezhető lenn a női mosdó. Felkapta a táskáját, mivel gyanus lett volna, ha csak a telefon van a kezében. Az egyik kolléganője köztudottam a WC-n ülve bonyolította a családi beszélgetéseket. A mosdó természetesen a folyosó másik végén volt.
A főnök irodája közbeesett. De szerencsére ritkán tartózkodott ott. Amilyen szerencséje volt a nőnek, most mégis belefutott.
      – Hová, hová? – kérdezte a főnök.
      – Női bajok – válaszolta a nő.
      A gyomrára tette a kezét. A főnök elpirult és „elnézést kérek”-et hebegett. Ez anno tesiórán is mindig bejött. Nem is volt olyan rég. Vagy mégis? Akkor a szempilláját is rebegette. Ezt jól csináltam – gondolta. Milyen jót fogunk ezen nevetni a pasival.
      „Kalandos” úton, de végre elért a mosdóig. Természetesen nem volt egyedül. Az egyik pletykás kolléganő mosta a kezét. A WC fülkéből pedig nem túl gusztusos zajok jöttek. Meg az „illat” sem volt túl jó. De hát ez van. Végre bement a fülkébe, és előkészült az intim képhez. Remélte, hogy a vaku villanását nem látják a többiek. Több fotót is készített, bár elég kényelmetlen volt a szűk WC fülkében. Önkéntelenül is elkuncogta magát. Nem akarta az irodában, ezért még ott visszanézte a készített fotókat. Nem tudta eldönteni, melyiket küldje el. Végül aztán úgy döntött, hogy mindegyiket elküldi. Ki tudja mit gondoltak a többiek, mit csinál a WC-n, és mitől kuncog. Ő aztán olyan dologra nincs rászorulva. Ezek a banyák talán inkább. Úgy tudja, hogy mindegyik elvált. Azért remélte, nem vele lesznek elfoglalva. A látszat kedvéért lehúzta a WC-t. A kézmosásról viszont elfeledkezett. Hallotta is, hogy a két trécselő kolléganő megjegyzi:
      – Láttad, hogy nem mosott kezet?
      Még hallotta a másik szörnyülködését. Visszatért a helyére. Nemsokára rezgett a telefonja, és megkapta a dícsérő szavakat partnerétől. Azt most nem írom le, de lényeg, hogy a nő belepirult. Amúgy – mint ezt bizonyára észrevette az olvasó – nem volt olyan pirulós. Ezzel az intermezzóval nemcsak jót szórakoztak mindketten, de az idő is eltelt. Már negyed négy volt. Háromnegyed órája maradt sminkelésre. A mosdót most nem akarta kockáztatni. Mindig nála volt a sminkes tükre is. A parfüm még ráér, ha kimegy. A mentolos cukorka is. Valaki megint odarakott egy halom papírt az asztalára. De ráér. A munka ráér.
      Csak nem gondolta, hogy ez lesz az utolsó munkanapja. És az utolsó napja. Négy előtt öt perccel – mint mindenki – kikapcsolta a gépet, és elkezdett szedelőzködni. Kedvese megírta, hol sikerült leparkolnia. Minél közelebb a bejárathoz, annál jobb. Annál többen látják, és annál többen irigyelik. A pasi hamarabb leléphetett, mivel neki kötetlenebb a munkaideje. És ő a főnök.
      Átvette a tűsarkúját, magára fújta a parfűmjét, és hátsó felét riszálva elindult. A férfiak kéjsóváran, a nők irigyen méregették. Már messziről kiszúrta a világoskék mercédest. Ilyen csak neki van a városban. Ott állt elegánsan és jóképűen. Messziről integetett, de elindultak egymás felé. Szokás szerint a karjaiba kapta, és megcsókolta. Majd megpörgette. Őt könnyen fel tudta kapni, nem úgy, mint a trampli volt feleségét. Csak bámulják őket. Mikor már elegen tátották a szájukat, kislányos hangon nyafogta:
      – Tegyél le, elszédülök!
      Majd beszálltak a Mercibe. Mióta – legálisan – együtt vannak, egy lépést sem tesz gyalog. Mozogni azért szokott, hetente kétszer jár zumbázni. A zumba inkább a társaság miatt van. Hogy legyen kiknek dicsekedni nagyszerű életével, nagyszerű pasijával. Hogy legyen, aki irigyelje. Máskülönben az egész nem ér semmit. Az otthoni medencéjükben is szokott úszkálni. Mikor csak ketten vannak, természetesen ruha nélkül. Ha vendégek jönnek, kivilágítják a medencét, és a legjobb, legdrágábbb fürdőruháját veszi fel. Ilyenkor ő a csili-vili háziasszony. A vendégeket szelektálniuk kell. A pasas barátai közül sokan a trampli feleség barátai is voltak, ezért ők storno. Az ő barátnői közül a helyes szingliket is törölni kellett a listáról. Maradtak a boldog párkapcsolatban élő helyes – leginkább – csóró nők és a csúnyább szinglik. Élvezet, amikor a trampli feleségéről mesélt nekik. Az egyik trampli barátnőnek egypárszor már megakadt a drága koktél a torkán. Ráömlött a perzsaszőnyegre. Félt, hogy szerelme mérges lesz, de ő annál sokkal, de sokkal nagyvonalúbb. Sajnos hétvégén láthatás, jönnek a pasi gyerekei, akiket ki nem állhat. Viszont jó szórakozás lenne, ha az anyjukkal össze tudná őket ugrasztani. Már dolgozik az ügyön. Attól viszont fél, hogy elperli előlük ezt a szuper házat a nő. Már így is rengeteg gyerek és asszonytartást kell fizetni a pasinak. De a vagyonmegosztás még keményebb téma lesz. Főleg, hogy olyan gátlástalan ügyvédje van a nőnek. Azért a pasi ÜGYVÉDJE se kutya. Persze rengeteg az óradója, de inkább az ügyvédnek fizessen, mint a volt nejének.
      A mai estét még ki kell használniuk. Szerelme panaszkodott a csúcsforgalom, az idióta vezetők, és a csozé – úgymond olcsóbb – járművek miatt. Meg a barom biciklisek. Meg a sok nyugger. Minek mászkálnak egyáltalán csúcsidőben. A nő fensőbbségének tudatában ült mellette, és helyeselte az alsóbb néposztály szidását. Már felajánlotta, hogy születésnapjára vesz neki egy autót, de neki erre nincs szüksége. Sokkal látványosabb, ha a szuper szexi és szuper gazdag „sofőrje” jön érte. Abban semmi pláne, ha magányosan lemegy az udvarban álló autójához, mint a többiek. Erre a napi showműsorra szüksége van a lelkének.
      Meg a testének a mai estére. Azon gondolkodott, melyik bort kéne kinyitni a gyűjteményből, és mit rendeljenek vacsorára a város legmenőbb étterméből, a Fogadó az Öreg Kutyáhozból. Igazság szerint éhes volt. Szokás szerint alig evett napközben. Tartani akarta csinos alakját, nem akart olyan trampli lenni, mint az anyja. Bár ő inkább az apja sportos alkatát örökölte. Soha nem volt baja a külsejével. Igyekezett minden előnyhöz jutni. Tudta, hogy a szellemi képességei elég szerények. Azt is tudta, hogy a pasi se az esze miatt szereti.
      Vacsorára lazacot rendeltek. Kiválasztottak hozzá egy régi évjáratú száraz fehérbort. Desszertnek pedig aszalt szilvát datolyával ettek. Azt nem kellett rendelni, mivel a bejárónő tegnap vett a Tescoban. A desszertből keveset evett, nehogy „ártson”. Meg különben is, mindha kicsit rendetlenkedett volna a gyomra. Mintha a fehérbor kicsit keserű lett volna. Az esti hancúrozáshoz sem volt annyi kedve, de azért igyekezett. A jakuzziba viszont nem ült be. A filmet a hatalmas plazmatévén már nem tudta követni. Éjszaka heves görcsök törtek rá.
      Reggel csak egyikőjük ébredt fel.